fbpx

Metode chirurgicale de eliminare a tumorilor mamare – VIDEO

tumorile mamare tratament

Din articol:

Tumorile mamare tratament Cluj Napoca – Dr. Bogdan Amza. Clinica Venart. Telefon programari: +40 364 140 261.

Patologia sanului si metode chirurgicale de eliminare a tumorilor mamare. problema importanta de sanatate ce afecteaza populatia este legata de patologia sanului. De regula sanul prezina tumori maligne (cancerigene) sau benigne (necancerigene). Este necesar sa existe controale de rutina ale sanilor, pe care trebuie sa le efectueze fiecare femeie, indiferent daca au simptome sau nu. In acest fel se poate detecta precoce aparitia unui cancer mamar.

Tumorile mamare tratament – Cand se recomanda controlul mamar?

Acest control difera in functie de varsta femeii, iar odata cu inaintarea in varsta trebuie sa luam cat mai in serios problemele de patologie a sanului. De ex: Femeile cu varste intre 20-30 de ani trebuie sa isi faca o autoexaminare lunara si un examen clinic al sanilor odata la 3 ani la medicul senolog.

Odata cu inaintarea in varsta pe langa cele doua examinari necesare se mai adauga si: ecografie mamara anual (varste intre 30-40 de ani) si mamografie bilaterala anual completata de ecografie mamara daca este necesar (dupa 40 de ani). De asemenea, dupa varsta de 30 de ani, examenul clinic al sanilor la medicul senolog se va face anual!
Indiferent de natura tumorilor, acestea vor fi indentificate de catre medicul senolog sau de catre medicul oncolog.

Tumorile mamare tratament

Tratamentul se va face insa de catre medicul chirurg cu competenta in chirurgie oncologica.
Impreuna cu colegii de la VenArt, dr. Amza poate sa faca atat interventii pentru patologia benigna (extirparea tumorilor benigne sau sectare), cat si pentru patologia maligna (mastectomii cu limfadenectomie axilara).

Recuperarea dupa interventiile pe san poate fi foarte rapida in cazul interventiilor de mica amploare (se fac intr-o zi), insa in cazul unei interventii de amploare mai mare (ex: mastectomie, limfadenectomie axilara) se face internarea pe o zi (ramaneti la spital in ziua interventiei si sunteti externat a doua zi, insa cu un tub de dren plasat la nivelul axilei, care va fi sprimat ulterior in cadrul controalelor ce se vor efectua).

Pentru mai multe detalii sau in cazul unor eventuale nelamuriri, ne puteti contacta atat telefonic cat si personal si vom incerca sa va raspundem si sa va ajutam la toate problemele aparute.

Citeste si: Pietre la fiere – intrebari frecvente privind bolile colecistului – VIDEO

Afla mai mult despre: tratamentul herniilortratament varicetratament obezitatechirurgie bariatricagastric sleeve clujginecologie cluj

Distribuiti

Citeste si:

Incepe conversatia
Cu ce va pot ajuta?