fbpx

Intrebari frecvente privind bolile colecistului

pietre la fiere tratament

Din articol:

Pietre la fiere tratament Cluj Napoca – Dr. Bogdan Amza. Clinica Venart. Telefon programari: +40 364 140 261.

O problema de sanatate des intalnita este cea a bolilor colecistului sau a vezicii biliare. 90% dintre aceste probleme sunt reprezentate de litiaza biliara (pietre la fiere) si afecteaza ambele sexe, atat femei cat si barbati, insa femeile sunt afectate intr-un procentaj mai mare fata de barbati.

Pentru acesta patologie avem ca si rezolvare chirurgia laparoscopica, care s-a impus ca un ’’gold strandard’’ , tehnica fiind folosita aproape exclusiv in chirurgia colecistului. Acest lucru se datoreaza faptului ca acest organ a fost cel pe care s-a format chirugia laparoscopica, deci cel pe care s-au efectuat primele operatii de acest gen. Prin niste incizii minime, pe un ecran video, se va practica extragerea colecistului in totalitate. Durerile post-operatorii sunt minime.

In general, dupa orice interventie laparoscopica, durerile sunt multe reduse fata de chirurgia clasica. Unul dintre motivele pentru care durerile sunt minime se datoreaza numarului cat si marimii inciziilor facute (1 cm sau 0,5 cm per incizie in operatiile laparoscopice,fata de incizii de 10-15 cm in cazul interventiilor clasice). Recuperare este foarte rapida! Practic dupa colecistectomie puteti merge a doua zi acasa, iar in maxim o saptamana va puteti intoarce la locul de munca.

Intrebari frecvente privind chirurgia colecistului.

Pietre la fiere tratament – Intrebari si raspunsuri

Una dintre intrebarile frecvente ale oamenilor este daca la o astfel de procedura se scot numai pietrele, iar fierea ramane pe loc. In astfel de situatii colecistul se extrage in totalitate si nu se scot numai pietrele. In cazul in care s-ar scoate doar pietrele, rezervorul ramanand pe loc, acestea ar reaparea si astfel ar fi nevoie de o repetare constanta a operatiei (aproximativ o data la 2-3 ani). Din acest motiv colecistul se extrage in totalitate!

Se poate trai fara colecist? Sigur ca da! Se poate trai fara probleme, singura schimbare fiind aceea ca bila care se aduna in colecist si in mod normal se elimina dupa fiecare masa in intestinul subtire, se va elimina constat in intestinul subtire. Astfel, in prima luna dupa operatie, pot aparea senzatii de balonare sau eventual diaree.

Acestea sunt simptome trecatoare, deci in aproximativ o luna de zile, organismul dumneavoastra va realiza lipsa colecistului si se va obisnui cu acest lucru, eliminand astfel si simptomele post-operatorii.

Citeste si: Glanda tiroida (gusa) – simptome, tratament chirurgical – VIDEO

Afla mai mult despre: tratamentul herniilortratament varicetratament obezitatechirurgie bariatricagastric sleeve clujginecologie cluj

Distribuiti

Citeste si:

Incepe conversatia
Cu ce va pot ajuta?