fbpx

TEST – Afla ce tip de corp ai. Endomorf, ectomorf sau mezomorf

Forma corpului test, completeaza campurile de mai jos pentru a afla in care dintre cele trei tipuri somatice te incadrezi.

(function(c){document.write(‘‘);r=false;s=document.createElement(‘script’);s.async=1;s.src=’https://ro.calcprofi.com/js/outbox.js?calc=’+c;s.onload =s.onreadystatechange=function(){(!r&&(!this.readyState||this.readyState==’complete’)&&(r=true))};t=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];t.parentNode.insertBefore(s,t);})(‘forma-corpului-calculator.html’);

Forma corpului test: tipuri somatice – Care sunt cele trei tipuri somatice?

Tipul somatic se refera la un ansamblu de caracteristici fizice predominante la fiecare individ in parte. Caracteristicile care se iau in calcul sunt grosimea oaselor, musculatura, tesutul adipos.

Clasificarea corpului uman in 3 tipuri somatice a fost propusa de psihologul american William Herbert Sheldon. Cele trei sunt:

Forma corpului test. Care sunt caracteristicile tipului somatic ectomorf?

Tipul ectomorf se caracterizeaza prin faptul ca este foarte slab. Are masa musculara redusa si grasime putina, cu oase subtiri si lungi.
Metabolismul este foarte rapid si datorita arderilor intense ectomorful are dificultati mari in a lua in greutate indiferent ca este vorba despre grasime sau muschi.

Forma corpului test. Care sunt caracteristicile tipului somatic mezomorf?

Daca te incadrezi in aceasta categorie considera-te foarte norocos. Mezomorful este tipul atletic, cu strat de grasime redus si constitutie musculoasa. Este lat in umeri, ingust in talie si are oase relativ groase.
Castiga repede masa musculara si arde grasimea cu usurinta; din aceasta cauza raspunde foarte bine la diferite antrenamente si diete.

Forma corpului test. Care sunt caracteristicile tipului somatic endomorf?

Este tipul gras, cu strat adipos mare (localizat in special in partea in partea de mijloc a corpului) dar si masa musculara mare. Solid, are o structura osoasa masiva si este lat in bazin.
Cu un metabolism lent, acest tip se ingrasa foarte usor si slabeste foarte greu.

Majoritatea oamenilor nu se incadreaza intr-o singura categorie, ci intr-o combinatie a celor trei. Nu putem spune ca suntem in intregime ectomorf, mezomorf sau endomorf, ci ca predominant apartinem unui tip somatic. Asadar chiar daca esti mezomorf s-ar putea sa ai si trasaturi de ectomorf si trasaturi de endomorf. Important e sa stii care este principalul tau tip somatic.

De ce e important sa-ti cunosti tipul somatic ? Stiind ce tip somatic ai la baza iti poti ajusta antrenamentul si alimentatia mai eficient.

Citeste despre tratamentul obezitatii si cine poate fi tratat prin chirurgia bariatrica.

Incepe conversatia
Cu ce va pot ajuta?