fbpx

Chirurgia colorectala – Ce afectiuni trateaza acest tip de chirurgie?

chirurgie colorectala cluj

Din articol:

Chirurgie colorectala Cluj Napoca. Dr. Bogdan Amza. Programari +40 364 140 261

Ce este chirurgia colorectala?

Chirurgia colorectala este chirurgia ce trateaza toate afectiunile intestinelor, in principal cele ale intestinului gros si ale rectului, dar si ale intestinului subtire.

Ce trebuie stiut despre chirurgia colorectala ?

Patologia poate fi data de boli imflamatorii intestinale (de ex: boala Crohn sau rectocolita hemoragica) sau de tumori maligne sau benigne (in cele mai multe cazuri). Tratamentul acestora se facea in mod conventional prin chirurgie clasica, cu incizii de mari dimensiuni si recuperare dificila. In zilele noastre tratamentul s-a modificat, in sensul ca se poate efectua laparoscopic, deci prin chirurgie minim invaziva, folosind 5-6 cai de acces de 1 cm- 1.5 cm prin care se introduce o camera video si alte instrumente ajutatoare.

Astfel se poate realiza indepartarea tumorilor sau a problemelor intestinale. Recuperarea dupa aceste proceduri este mult mai rapida decat in cazul unei proceduri clasice. Cu toate acestea va fi necesara o spitalizare de 2-3 zile.

Durerile post-operatorii vor fi mult diminuate fata de cele prezente in cazul unei interventii clasice. Vor fi folosite medicamente impotriva durerii atat in timpul internarii cat si la externare, astfel incat sa nu intampinati dureri in primele zile post-operatorii.

Prognosticul pe termen lung este in general unul bun, iar la clinica VenArt veti fi ajutati cu terapiile complemetare si terapiile ajutatoare (chimioterapie si radioterapie) si veti fi indrumati catre centrele unde se pot realiza acestea.

Chirurgie colorectala ClujDr. Bogdan Amza VIDEO

Despre Dr. Bogdan Amza

Specializari:

  • chirurgie generala laparoscopica si clasica;
  • supraspecializare chirurgie oncologica;
  • doctorand in chirurgie endocrinologica.

Medic specialist in chirurgie generala, este asistent universitar asociat in cadrul departamanetului de Chirurgie a UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, are o bogata experienta chirurgicala si este implicat in proiecte de cercetare clinica in colaborare cu Universitatea Tehnica Cluj-Napoca in domeniul aplicarii tehnicilor de realitate virtuala in chirurgie si utilizarii hipertermiei in tratamentul multimodal al tumorilor.

Programari Dr. Bogdan Amza

Clinica VenArt
Adresa: Str. Rene Decartes Nr. 27,
Cluj-Napoca
Programari: Luni – Vineri / 10:00 – 18:00
Telefon: +40 364 140 261

Afla mai mult despre: tratamentul herniilortratament varicetratament obezitatechirurgie bariatricagastric sleeve clujginecologie cluj

Distribuiti

Citeste si:

Incepe conversatia
Cu ce va pot ajuta?