fbpx

Calulator – care este greutatea ideala in functie de inaltime, varsta, constitutie

Calculator greutatea ideala – Probabil ca te-ai intrebat la un moment dat care este greutatea ideala sau te-ai intrebat, pur si simplu, cate kilograme ar trebui sa ai. Raspunsul nu este intotdeauna unul simplu, ca atunci cand te uiti intr-un tabel care iti indica, in functie de varsta sau de inaltime, cate kilograme ar trebui sa cantaresti.

Ce este greutatea ideala?

Ideea de “greutate ideala” a fost conceputa de o companie de asigurari, in anul 1943. Scopul calcularii greutatii ideale a fost de a identifica grupurile de persoane cu rata cea mai scazuta de mortalitate. Din 1943 incoace, tabelele pentru inaltime si greutate au evoluat, folosindu-se de-a lungul timpului o diversitate de standarde pentru a calcula greutatea ideala a unei persoane.

Cat ar trebui sa fie greutatea ideala daca esti femeie

Potrivit standardelor actuale, o femeie de 1,55 m are o greutate ideala care este cuprinsa intre 43 si 52 de kilograme.

Cat ar trebui sa fie greutatea ideala daca esti barbat

Potrivit standardelor actuale, un barbat de 1,55 m are o greutate ideala cuprinsa intre 45 si 53,5 kilograme.

Ce inseamna subponderal?

Indicele de masa corporala (IMC) este una dintre cele mai populare metode prin care se poate calcula greutatea ideala. Este simplu sa iti afli IMC-ul, pentru ca exista calculatoare online, in care este suficient sa introduci inaltimea si greutatea actuala. Daca rezultatul calculat pentru indicele de masa corporala este sub 18,5, persoana este considerata subponderala. Asadar, daca IMC este mai mic de 18,5, se considera ca greutatea ta este sub cea considerata normala.

Ce inseamna o greutate normala (normo-ponderal)?

Un rezultat al indicelui de masa corporala cuprins intre 18,5 si 24,9 inseamna ca esti in limitele “normale” pentru greutatea ta. Daca ai un IMC intre 18,5 si 24,9, se considera ca ai o greutate normala.

Ce inseamna “supraponderal” ori “obez”?

Un indice de masa corporala cuprins intre 25 si 29.0 inseamna ca persoana este considerata supraponderala (are o greutate peste cea ideala). Daca indicele de masa corporala indica un numar intre 30 si 35 ori peste 35, atunci persoana este considerata obeza.

Obezitatea este impartita in mai multe subtipuri: daca ai IMC cuprins intre 25 si 29,9, este considerata pre-obezitate.

Daca IMC este cuprins intre 30 si 34,9, este obezitate de gradul intai; IMC intre 35 si 39,9 este obezitate de gradul al doilea; IMC de peste 40 este obezitate de gradul trei.

Calculator greutatea ideala

(function(c){document.write(‘‘);r=false;s=document.createElement(‘script’);s.async=1;s.src=’https://ro.calcprofi.com/js/outbox.js?calc=’+c;s.onload =s.onreadystatechange=function(){(!r&&(!this.readyState||this.readyState==’complete’)&&(r=true))};t=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];t.parentNode.insertBefore(s,t);})(‘calculator-greutate-ideala.html’);

Citeste despre tratamentul obezitatii si cine poate fi tratat prin chirurgia bariatrica.

Calculator Indice Masa Corporala (IMC) | Calculator grasime corporala

Incepe conversatia
Cu ce va pot ajuta?