fbpx

Calculator grasime corporala si indice masa corporala IMC

Calculator grasime corporala – Calculati diferiți parametri ai corpului, cum ar fi greutatea ideala, grasimea corporala si procentul de grasime corporala. Se calculează în funcție de sexul, vârsta, greutatea, dimensiunile corpului si nivelul de activitate.

Calculator grasime corporala – > Procentul de grasime Calculator

Țesutul adipos, adică grăsimea este distribuită în diferite proporții în regiunile corpului nostru. Această repartizare depinde de factori precum: sexul, etnia, vârsta, alimentația, activitatea fizică, echilibrul hormonal sau medicația.

Cantitatea de țesut adipos este mai mare la femei, vârstnici și obezi. Însă avem 2 tipuri majore de grăsime, cel abdominal sau visceral și cel subcutanat, adică de sub piele. Să vedem care sunt diferențele.

1. Localizarea

În primul rând, cele 2 se diferențiază în funcție de locul unde se depun celulele grase.

Grăsimea subcutanată este acel tip în care celule de grăsime se adună în stratul cel mai profund al pielii, strat numit hipoderm. Acest tip de grăsime se poate observa în special în zona coapselor.

Grăsimea abdominală sau viscerală este grăsimea acumulată în cavitatea abdominală, inclusiv în jurul organelor. Aceasta este vizibilă în regiunea taliei, sau pe burtă.

2. Efectele nocive pentru sănătate

Atunci când celulele grase se acumulează în stratul adipos al pielii și se observă pe coapse, principalul efect este un aspect fizic inestetic.

Depunerea grăsimii în acea zonă, datorită unei alimentații nepotrivite, împreună cu lipsa exercițiilor fizice duce la slăbirea țesutului conjunctiv din piele, urmat de pierderea elasticității pielii și de apariția celulitei.

În schimb, ceea ce se întâmplă atunci când grăsimea se acumulează printre organele din cavitatea abdominală dăunează mai mult sănătății, decât cele acumulate în restul corpului.

Conform studiilor, grăsimea din zona abdomenului provine în majoritatea cazurilor din zahărul rafinat, mai exact fructoza, care este transformată (de cele mai multe ori) în grăsime după ce o consumi.

Ea nu numai că este inestetică, dar este și periculoasă pentru sănătate. Asta pentru că grăsimea viscerală nu este doar o masă compactă de grăsime, ci este un organ metabolic activ. Adică secretă constant substanțe și hormoni care promovează o stare de inflamație generală în corp. Ceea ce nu ne face deloc bine.

O talie mai mare de 102 cm la bărbați și de 88 cm la femei este asociată cu un risc crescut pentru apariția unor boli precum diabetul zaharat, sindromul metabolic, cele cardiovasculare sau afecțiunile maligne.

Este foarte important să avem atât o greutate, cât mai ales o talie de dimensiuni normale. Dincolo de aspectul fizic, obezitatea implică riscuri serioase pentru sănătate și noi trebuie să oprim și să prevenim acest fenomen care la momentul actual pare că se răspândește tot mai mult.

Sursa

Calculator grasime corporala. Calculator indice masa corporala (IMC)

Incepe conversatia
Cu ce va pot ajuta?