fbpx

Abdominoplastia – Chirurgia abdomenului cu pliuri

abdominoplastie inainte dupa

Din articol:

Abdominoplastia este utila in obtinerea unui abdomen plat, in cazul in care celelalte metode au esuat. Procedura implica indepartarea grasimii si tegumentului in exces, precum si intarirea musculaturii abdominale. Liposuctia este frecvent efectuata in acelasi timp cu abdominoplastia pentru a indeparta grasimea in exces.

Este important de stiut ca abdominoplastia este o interventie chirurgicala majora, deci pacientul trebuie sa fie foarte atent. In functie de intinderea interventiei, pacientul poate ramane cu o cicatrice importanta.

Aceasta procedura ar trebui sa fie efectuata abia dupa epuizarea celorlalte metode, inclusiv a dietei si exercitiilor fizice. Aceasta procedura nu trebuie folosita ca si metoda de pierdere in greutate. De asemenea, in cazul femeilor care doresc sa-si intemeieze o familie, este recomandata amanarea interventiei pana dupa nasterea copiilor.

Care sunt tipurile de abdominoplastie?

Exista doua proceduri aplicate in functie de complexitatea dorintelor pacientului:

abdominoplastia partiala sau minima: implica efectuarea unei mici incizii care ii va permite chirurgului plastician indepartarea grasimii subombilicale in exces si intarirea musculaturii abdominale;

abdominoplastia completa: este o interventie chirurgicala mai ampla. Implica efectuarea unei incizii de-a lungul abdomenului intre cele doua margini anterioare ale coxalului, in jurul ombilicului, pentru a-i permite chirurgului manipularea si conturarea tegumentului, tesuturilor si muschilor. In plus, ombilicul va fi ridicat intr-o pozitie mai inalta si mai estetica.

Este necesara internarea dupa abdominoplastie?

Abdominoplastia se poate efectua cu spitalizarea sau nu a pacientului, in functie de tipul interventiei chirurgicale.

Abdominoplastia – Care sunt efectele adverse ale abdominoplastiei?

Efecte adverse frecvente ale abdominoplastiei: poate aparea durere sau tumefiere la cateva zile dupa interventia chirurgicala. Daca este nevoie, medicul chirurg va prescrie medicamente antialgice. Inflamatia poate persista cateva saptamani sau luni. De asemenea, poate aparea senzatie de amorteala, echimoze, senzatie de tensiune si stare de fatigabilitate generala.

In timp ce cicatricile se pot estompa incet, ele nu vor disparea definitiv. Medicul chirurg va recomanda anumite creme sau unguente pentru tratarea cicatricilor.

Care sunt complicatiile abdominoplastiei?

Desi sunt rare, complicatiile includ infectie, sangerare subcutanata, colectii lichidiene sau formarea unor cheaguri de sange. In cazul in care colectiile lichidiene sau sanguine nu se resorb de la sine, vor necesita drenaj. Pacientii fumatori si cei cu afectiuni circulatorii, diabet, boli pulmonare, hepatice sau cardiace, au risc mai mare de a face complicatii.

Vindecarea necorespunzatoare este o complicatie foarte rara, dar poate aparea. Aceasta poate necesita o interventie chirurgicala suplimentara, implicand cicatrici suplimentare sau pierderea tegumentului.

Care sunt rezultatele dupa interventia de abdominoplastie?

Efectele cosmetice ale abdominoplastiei sunt de lunga durata, mai ales daca pacientul urmeaza o dieta adecvata si efectueaza exercitii fizice regulate. In cazuri rare, poate fi necesara indepartarea tegumentului in exces de la nivelul coapselor, in cadrul altei interventii chirurgicale.

Abdominoplastia – Recuperare dupa operatie: indiferent daca se efectueaza o interventie partiala sau completa, la sfarsit se vor efectua suturi si pansamente sterile. Este importanta respectarea sfaturilor medicului chirurg in ceea ce priveste schimbarea si ingrijirea pansamentelor in zilele ce urmeaza interventiei chirurgicale. De obicei se monteaza si tuburi de dren, care vor fi mentinute pana la doua saptamani.

Chirurgul estetician va explica pacientului cum trebuie ingrijite acestea. Nodurile chirurgicale se indeparteaza la doua pana la trei saptamani de la interventie.
Pacientul trebuie sa isi limiteze foarte mult activitatea cel putin sase saptamani. In primele sase saptamani se va purta o centura abdominala, aceasta va putea fi indepartata la dus. Pacientii vor sta in concediu medical cel putin o luna dupa interventie, pentru o recuperare adecvata. Pot trece cateva luni pana cand pacientii vor obtine recuperarea completa.

Afla mai mult despre: tratamentul herniilortratament varicetratament obezitatechirurgie bariatricagastric sleeve clujginecologie cluj

Sursa

Distribuiti

Citeste si:

Incepe conversatia
Cu ce va pot ajuta?